Jak stworzyć rodzinny browar, który na każdej, większej imprezie branżowej będzie zdobywał nagrody? Wie o tym Lucjan Jagiełło, właściciel browaru Jagiełło, który na ostatnich, krasnostawskich chmielakach, zdobył za swoje wyroby 5 medali, w tym - 2 złote.
Jak mówi nam przedsiębiorca - sukces tkwi w rodzinnej załodze.
To kolejny rok z rzędu, gdy browar z siedzibą w Pokrówce zyskuje czołowe miejsca na najstarszym w Polsce, festiwalu piwnym.
Wytwory z browaru Jagiełło można spotkać na półkach sklepowych w całej Polsce, ale także poza granicami kraju: m. in. w Szwecji. Pod koniec sierpnia, spora dawka piwa wyruszy w podróż do Singapuru, a kolejna umowa, tym razem z przedsiębiorcą ze Stanów Zjednoczonych, jest na etapie finalizowania.
W tym przypadku, trzeba jeszcze tylko dogadać szczegóły umowy, bo kwestia wykorzystanego surowa czy etykiet - zostały już opracowane.
Gratulujemy!
Napisz komentarz
Komentarze